İş dünyasında zor şeylerden biri, yeni fikirlerin uygulanması fikir üretmekten çok daha zor olduğudur.
Bu nedenle, girişimcileri müşterilere veya yatırımcılara büyük bir "fikir" olduklarını ilan etmelerine karşı uyarıyorum. Düşünmek ve konuşmaktan ziyade yapmak uzun ve zorlu bir süreçtir.
Örneğin, Bir kişi hayal edelim, nükleer enerjili piller üreten bir iş kurmak hakkında tutkuyla konuşuyor. Onun sorunu, belirli bir tasarım, maliyet ve fiyat ile tüketici veya ticari bir pazara odaklanmak. Ardından, patentini alması ve fırsat, rekabet ve finansal projeksiyonlar göstermek için bir plan yaratması gerekecek. Evet, geçilmesi gereken birçok basamak var.
Ayrıca, bir iş oluşturmak için ortaklar, yatırımcılar ve müşteriler de dahil olmak üzere diğer insanlarla iletişim kurması gerektirir. Ve henüz işiniz bitmedi.
Son olarak, uygulama, gerçek para ve zamanının ötesinde bir fikir olarak kolayca yazılamayacak diğer kaynakların taahhüdünü gerektirecek. Yine de, başarıya ulaşan bir iş kurmak için size bu köprülerden geçmeniz için önerebileceğim bazı olumlu adımlar var.
1. Orada bulunan ve bunu yapmış olan bir kurucu ortak bulun.
Henüz test etmediğiniz iş becerilerine sahip bir ortak bulması bir hayli zordur. Bu ortağı dış kaynaklardan temin edebileceğinizi varsaymayın.
Her gün güvenebileceğiniz ve öğrenebileceğiniz "oyunda teri" olan birine ihtiyacınız var.
Örneğin, Bill Gates ve Microsoft'u birlikte büyüten Steve Ballmer arasındaki ilişkiyi sıklıkla belirtiyorum. Bill başlangıçta fikir adamı ve teknoloji uzmanıydı, Steve ise iş denklemini kapatmak için Proctor & Gamble'ın iş ve pazarlama deneyimine sahipti.
2. Hedef kilometre taşları ve metriklerle yazılı bir plan oluşturun
Fikrinizi yazma işlemini bir uygulama planı ile kağıda dökün ve bunu bir iş danışmanı ile gözden geçirin, sizi uygulamanın gerçek gereksinimlerini öğrenmeye ve kabul etmeye zorlayacaktır.
Hedef ölçümleri, işinizin ilerlemesini ve değerlendirilmenisini sağlar.
En iyi iş planlarının kitap olmadığını görüyorum, aslında iş hedeflerinizi, sorunlarınızı ve çözümünüzü, fırsatınızı, rekabetinizi ve iş modelinizi kısa sürede kapsayan tek sayfalık bir asansör sunum sayfası olarak başlayabilir. Bir plan en fazla 20 sayfa olmalı.
3. Fikrinizden bir işletmeye geçiş yapmak için zaman ayırın
Birçok hevesli girişimci gibi, işinizi yürütmekte sabırsız olabilirsiniz. Sıkı çalışmanın fikri tamamladığınızı ve bunu inşa ederseniz müşterilerin geleceğini varsayabilirsiniz. Gerçek şu ki, bir iş kurmanın her zaman düşündüğünüzden daha uzun sürdüğü için, gelir akışı gerçekleşene kadar şu anlık işinizden çıkmayın.
Günümüzde internet ve sosyal medyada bile; pazarlama ve müşteri iletişim çabalarınızın bir etkisi olması zaman ve para gerektirir. Bloglama, sektör forumları ve ağ oluşturma yoluyla kendi kişisel markanızı yaratmaya başlayın.
4. Çevrenizde güçlü bir ekip oluşturun ve onlardan öğrenin
İşi yapmak için stajyerlere ve aile üyelerine güvenme hatasını yapmayın. Yalnızca güvenebileceğiniz nitelikli ekip üyelerini işe alın ve geri bildirimlerini dinleyin.
İyi fikriniz sizden gelmiş olabilir, ancak iyi bir iş bir takım gerektirir. Ayrıca müşterilerinizden de öğrenmelisiniz. Bu, daha fazla öğrendikçe veya pazar değiştikçe ayar yapmanıza izin verecektir.
Her Start-up, fikirleri ne kadar iyi olursa olsun, gerçek dünyanın zorluklarına uyum sağladıkları için bir veya daha fazla değişiklik veya pivot yapmak zorunda kaldı. Buna hazır olun.
5. Başkalarına yardım ederek öğrenin ve bilginizi genişletin
Bir iş yapan fikir adamı olarak bir miktar başarı elde ettikten sonra, diğer gelecek girişimcilere rehberlik ederek ve koçluk yaparak, değerli nedenleri destekleyerek, bir kitap yazarak ve liderlik konferanslarında konuşarak olumlu etkinizi artırabilirsiniz.
Örneğin, Bill Gates herkese hayırseverlik çabalarından iş hakkında bilgi edinmeye devam ettiğini ve temiz nükleer enerji ve küresel sağlık atılımları da dahil olmak üzere daha ileri yenilikleri finanse ettiğini söylüyor.
Bir işe başlamak ve liderlik yapmak imkansız birşey değildir, ancak sürekli kararlar almak, diğer insanlarla çalışmak için güven ve liderlik gerektirir. Sürekli öğrenme ve değişimin gerekli olduğunu kabul etmek tevazu gerektirir. Saygılarımla.
Girişim, Start-Up, Tavsiye, 5, Kritik, Önemli, Nasıl, Uzman