Hopi "Boyner" holding çatısında kurulmuş; üye şirketlerden alışveriş yaptıkça "paracık" (1 paracık=1tl) kazandıran aynı zamanda müşteri datalarının analizi ile size uygun indirim ve teklifler yapabilen bütün müşteri sadakat programlarını tek uygulamada toplamayı amaçlayan ve müşterilerden elde ettiği "Big Data"'yı anlamlandırmaya çalışan bir teknoloji şirketi.
Sadakat programı nedir size kısaca bahsedeyim. Mesela, Migros'un Money kartı var. Yada THY'nin Miles and Smiles. Bunlar size alışveriş yaptıkça veya seyehat ettikçe o kurumda geçerli belirli bir hediye para yada indirim sağlıyor. Yani sen bizden alışveriş yapmaya devam edersen biz sana bunun karşılığını veririz gibi birşey. Sen bizim sadık müşterimiz olursan bak neler kazanacan gibi bir tür pazarlama stratejisi. Hem siz kazanıyorsunuz hemde o işletme sürümden kazanıyor. Bu sayede işleyebileceği bir müşteri datasıda elde ediliyor. Bunu yapan binlerce işletme var hepsi için ayrı ayrı kart taşımak zor hemde bu kazandığımız bonuslarda sadece o markette geçerli.
Boyner düşünmüş taşınmış bu sorunu nasıl çözebiliriz diye, en sonda karar vermişler ortak bir müşteri sadakat programına karar kılmışlar. Yani sen gidip mont aldın 5 tl paracık kazandın o 5 tl paracık ile anlaşmalı istasyonlardan benzin alabiliyorsun. Yoksa sen o kazandığın 5 tl ile tekrar o mağazadan alışveriş yapacanda kartı bulacanda kullanacanda sıkıntı. Her alışverişten aldığın faydaları birleştiriyor yani. Mantıklı bir iş, mantıklı bir yatırım kendilerini kutluyoruz. Ha bu arada incelemek isterseniz "Tekkart"da bu işi yapıyor. Gelir kaynağının ise satışlardan elde ettiği primler ve işlediği dataların pazarlanması olabilir.
Aynı zamanda sadakat uygulaması geliştiremeyen firmalarada bu yeteneği kazandırmış oluyorlar. Yada bunu sadakat programını yapma kabiliyeti olan firmalara da bu durum ektsradan finansal yük ve zamana mal oluyor. Hopi bunuda çözebiliyor. Sloganı ise "Hopi Alışverişim App'i "
Kığılı, Altınyıldız, Axa Sigorta, Axess, BP, Burger King, Digiturk, Ets Tur, Jolly, Kahve Dunyası, Migros, MNG,Tekzen Turkcell,Vestel ve bunlar gibi yüzlerce marka bu ekosistemde yer alıyor.
Hopi üç senelik hazırlığın ardından 2015 yılında kuruldu. Yaş ort 30 olan 70 kişilik bir ekipleri bulunuyor, "Neslihan Uçar Çadırcı" adında bir hanımefendi tarafından idare ediliyor. Basitlik sadelik ve işlevsellik ilkesi ile çalışıyorlar. Müşteri bilgilerini işleyerek segment bazlı özel teklif ve indirimler yapıyor. Örnek verelim siz evladınıza Hopi'yi kullanarak 33 numara ayakkabı aldınız. 3 ayda eskidiğini varsayalım. 3 ay sonra ihtiyaç anında doğru zamanda size özel bir teklifle 34 numara bir ayakkabıya indirim kodu tanımlayabiliyorlar. Kendileri her gün farklı kanallardan elde ettiği 15 milyon veriyi anlamdırmaya çalışıyor şu ana kadar 65 terebayt büyüklüğünde veri işlendiğinden bahsediyor müdürümüz.
Nasıl Kullanılır?
Hopi uygulamasını App Store'den yada Google Play'den temin ediyoruz. Gerekli bilgileri ile kayıt oluyoruz. Sonra üye işyerlerinden yaptığınız alışverişlerde QR kod okutarak yada varsa telefonunuzda NFC özelliği ile paracığınızı alıyorsunuz. Üye yerleri ise web sitelerinden yada mağazaların kapılarındaki Hopi logosundan kolaylıkla bulabiliyorsunuz.
Teşekkür ederiz....
Hopi Nedir, Hopi Nasıl Kullanılır, Hopi Hakkında, Hopi İndir, Hopi Çark, Hopi Giriş, Hopi Davet Kodu, Hopi İletişim, Hopi Steam, Hopi Apk, Paracık, Kazan